Hoe onderhoudt u uw tijdelijke ijsbaan?

Hoe onderhoudt u uw tijdelijke ijsbaan?

Het onderhoud van uw ijsbaan speelt een grote rol voor de kwaliteit van het ijs. De frequentie en intensiteit van het onderhoud hangt af van het aantal schaatsers op en de oppervlakte van de ijsbaan.

Indien u vrij veel bezoekers op uw ijsbaan ontvangt, raden wij aan driemaal daags een onderhoud van het ijs uit te voeren. De meest wenselijke momenten hiervoor zijn: eenmaal ’s morgens alvorens de ijspiste opent voor publiek, eenmaal overdag en één keer ’s avonds nadat de laatste schaatsers van de ijsbaan zijn. Het verwijderen van overtollig ijsschraapsel komt de gladheid van het ijs ten goede.

Voor een optimale ijsgladheid, adviseren wij u om volgend stappenplan te volgen:

     1. Verwijderen van de bovenste laag overtollig ijs met de manuele ijsschrapers;

     2. Egaliseren: gladvegen van het ijs met de ijsvegers (type 1 of 2);

     3. Deponeren van de overtollige ijsresten in de meegeleverde smeltcontainer. Hier worden de ijsresten gesmolten en afgevoerd in de riolering.
 

Schaatsmateriaal en hulpjes

U heeft zelf geen schaatsen voorzien? Geen probleem! Delta-on-Ice heeft heel wat schaatsparen in huis, die we leveren netjes gesorteerd per maat in kasten. Ook kunnen wij op uw vraag enkele schaatshulpjes voor de kinderen ter beschikking stellen.

Last but not least, de drijvende kracht achter de ijsbaan: de ijswatermachine. Deze maakt het mogelijk dat het ijs zijn constante temperatuur blijft behouden. Bij installatie en opstart van uw ijsbaan, legt een van onze koeltechniekers uit hoe u de machine kan monitoren qua temperatuur en eventuele calamiteiten.
 

Delta-On-Ice to the rescue!

Indien er zich een ander technisch probleem voordoet met de ijswatermachine of de ijsbaan, dan kan u rekenen op onze vakspecialisten. Neem gerust contact met ons op in geval van twijfel, wij staan u graag bij met raad en daad.

Share this